19.03.2024. 19. март 2024.

Правила коришћења

ПОСЛЕДЊА ИЗМЕНА: 07.02.2019.

 

Коришћењем било ког дела блога Филозофског факултета у Нишу (у даљем тексту: Блог), аутоматски прихватате актуелну верзију овог документа.
Корисници су дужни да редовно читају правила коришћења, те се сматра да су континуираним коришћењем Блога, или било ког његовог дела, у сваком тренутку упознати с актуелним правилима коришћења и да су их разумели у целости.
Ниједан део Блога не сме се користити у незаконите сврхе, нити за њихово промовисање.

 

Блог Филозофског факултета у Нишу

Блог посетиоцима у доброј намери обезбеђује коришћење својих садржаја. Сви посетиоци имају право да бесплатно користе садржаје портала и приступају им, осим у случају кршења правила коришћења.
Блог се састоји од садржаја које креирају аутори текстова (видети одељак "Ауторска права"), садржаја креираних од стране посетилаца (видети одељак "Коментари посетилаца") и линкова ка спољним страницама.
Филозофски факултет у Нишу садржаје на свом Блогу објављује у доброј намери. Све садржаје Блога користите на властиту одговорност и Филозофски факултет у Нишу се не може сматрати одговорним за било какву штету насталу њиховим коришћењем.
Приступ Блогу и свим његовим садржајима дозвољен је особама било ког узраста.

 

Ауторска права

Аутори текстова (наставници и сарадници, ваннаставно особље и студенти Филозофског факултета у Нишу - у даљем тексту: Аутори) полажу ауторска права на све властите садржаје (текстуалне, фото, видео и аудио-материјале, базе података и програмски код). Неовлашћено коришћење било ког дела портала сматра се кршењем ауторских права и подложно је тужби.
Неовлашћено коришћење било ког дела Блога без дозволе власника ауторских права сматра се кршењем ауторских права и подложно је тужби.
Уколико сматрате да је Филозофски факултет у Нишу повредио Ваша ауторска права, случај ће бити одмах размотрен, а спорни садржаји биће уклоњени одмах по евентуалном установљавању истинитости предмета жалбе.

 

Коментари посетилаца

Филозофски факултет у Нишу задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.
Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и било који други вид непримерених или коментара који се директно не односе на чланак који коментаришете, Филозофски факултет у Нишу неће објавити на свом Блогу.
Филозофски факултет у Нишу задржава право да коментаре којима скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте, као и коментаре који се односе на уређивачку политику не објави; такви коментари су у сваком случају доступни модераторском тиму и администраторима Блога и на њима се захваљујемо.
Мишљења изнесена у објављеним коментарима представљају приватне ставове њихових аутора и не представљају званичне ставове Филозофског факултета у Нишу ни аутора чланка.
Подсећамо на ЗАКОН О ЈАВНОМ ИНФОРМИСАЊУ, члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

 

Линкови ка спољним страницама

Блог може садржати линкове ка веб-страницама изван властитог портала.
Филозофски факултет у Нишу линкове објављује у доброј намери и не може се сматрати одговорним за садржаје изван портала.

 

Youtube

На Блогу могу бити објављени видео-записи који су лоцирани на серверима Youtube.com.
Видео записи који су означени као "Related" ("Повезани"), постављени су у складу са алгоритмима Youtube, на које Филозофски факултет у Нишу нема, нити може имати утицаја. Самим тим, Филозофски факултет у Нишу није одговоран за садржаје ових видео записа.

 

Измене правила коришћења и политике приватности

Филозофски факултет у Нишу задржава право да без најаве измени правила коришћења или политику приватности. О важним променама и допунама Филозофски факултет у Нишу може обавестити кориснике путем обавештења на насловној страни Блога.
Коришћењем било ког садржаја на Блогу Филозофски факултет у Нишу сматра се да сте упознати са најновијим правилима.