Студије и студијски програми

Факултет као добра основа за изградњу успешне каријере

Коментари
864 речи, ~4 минута читања

0%

О аутору

Марта Вучичевић Канцеларија за развој каријере и подршку студентима

Филозофски факултет је одувек настојао да на разне начине инспирише своје студенте како би за време и након студија градили свој пут ка успеху. Лични развој, као и професионални, је индивидуална ствар, али је потреба да се енергија усмери на прави начин заједничка свима. Управо нам о томе говори Анђела Миленковић, бивша студенткиња Департмана за комуникологију и новинарство, а садашња чланица Алумни организације Филозофског факултета, надајући се да ће њена прича подстаћи и инспирисати нове генерације.

Како сте се одлучили баш за овај студијски програм и шта Вам се највише допало?

Још као дете сам се интересовала за јавне наступе, обожавала сам камере и никада нисам имала баријеру када је требало рећи нешто наглас. Била сам члан рецитаторске секције, глумила у школским представама и ту се родила љубав према јавном обраћању. Наравно, као дете, а касније као млада особа, не можете баш јасно да препознате то код себе, па се та љубав годинама кристалише. На моју срећу, то се десило у правом тренутку. Када сам уписивала факултет, двоумила сам се између књижевности и односа с јавношћу, али сам донела одлуку и већ тада била свесна да сам направила прави избор. Препознала сам студијски програм на коме ћу моћи да развијам све своје компетенције и таленте. Све што ми се десило касније је потврда да сам донела праву одлуку.

Како бисте укратко описали Ваше студирање? Шта је то што сте понели са факултета, а служи Вам и данас у послу?

Описала бих га као незабораван и најлепши период свог живота. Када желите да градите нешто, важно је да у основи буду јаки темељи како би надградња била стабилна. Ја сам на факултету пре свега стекла знање, кроз разне радионице и пројекте развила вештине за практично примењивање стеченог знања и, напослетку, уз помоћ и подршку својих ментора, професора и асистената, стекла самопоуздање и вољу да вредно радим и трудим се за време и након студија.

Поменули сте да сте теоријско знање током факултета допуњавали практичним, како је то изгледало?

Јако је важно да имате ваннаставне активности, нарочито ако желите да се бавите послом који је везан за маркетинг и односе с јавношћу. Пре свега ћете упознати много различитих људи, остварујући контакт са сваким од тих људи сазнајете и учите нешто ново. Мој активизам је почео у Савезу студената Филозофског факултета. Кроз бројне акције, које су углавном биле хуманитарне, научила сам колико је важно бити тимски играч. Лепо је када све можеш сам, али сматрам да заједно можемо много више и то сам управо научила када сам постала део те организације. Потом су ту и бројне трибине у организацији Савеза али и самог факултета. Имали смо прилике да слушамо врхунске стручњаке из свих сфера друштва и заиста неке реченице памтим и примењујем их у животу и данас. Одговорност сам стекла обављајући функцију потпредседника за ваннаставне активности за спорт, а касније студента продекана. Обе функције су ми омогућиле да блиско сарађујем са професорима, али и са колегама са свих департмана. Највећу сатисфакцију пружало ми је залагање за њихова права, те сам стекла ширу слику видевши како изгледа студирање и из перспективе других људи. Никако не бих изоставила дружење, путовања, филозофијаде и студентске журке које су трешњица на торти студентског живота.

 

Чиме сте се све бавили од завршетка студија до данас?

По завршетку студија 2018. године обављала сам праксу у једној иностраној компанији. Радила сам и учила о односима с јавношћу, а уједно и о интерним процесима унутар компаније. Након тога је уследило запослење у Агенцији за извођачку уметност, где сам радила као асистент менаџера. Бавила сам се онлајн маркетингом, организацијом културно-уметничких догађаја и претежно сам била задужена за логистику. Овај посао је била заиста сјајна прилика да упознам и блиско сарађујем са многим виђенијим глумцима и музичарима у нашој земљи и иностранству. И, напослетку, уследио је посао који сада обављам у компанији “Better Collective” у Нишу. Овај посао ми је омогућио да сарађујем са успешним људима из целог света, да упознам културу других земаља, а уједно и да проширим знање о маркетингу, апропо надградње коју сам већ поменула. Имала сам много среће што се тога тиче, а ја сам то чини ми се умела да ценим и да пружим свој максимум.

Опишите нам Ваше тренутно занимање.

Тренутно радим као Менаџер за партнерске операције. Задужена сам за комуникацију са партнерима, али и за интерну комуникацију и делегирање задатака. Волим свој посао јер ме инспирише и јако је свестран. Свет маркетинга се непрестано мења, а динамика ми изузетно прија. Такође, колектив у коме радим је диван, а за успешно обављање посла потребна је здрава радна средина. Надам се да ћу у будућности имати прилике да блиско сарађујем и са нашим студентима, јер компанија непрестано расте и узима примат на тржишту рада. Већ сада нас има у великом броју, што ме изузетно радује, јер то показује да факултет пружа одличну основу за запослење и рад у различитим секторима!

 

Порука или савет за све будуће генерације.

Драге колеге, будите вредни и пожртвовани. Уложите свој максимум не размишљајући о крајњем исходу, јер ће он доћи природно. Уживајте у процесу стицања знања. Пред вама је најлепши период живота и желим вам много среће на путу ка остварењу ваших снова!

Интервју водила

Марта Вучичевић

Канцеларија за развој каријере и подршку студентима

Коментари



Филозофски факултет у Нишу задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и било који други вид непримерених или коментара који се директно не односе на чланак који коментаришете, не објављујемо.

Задржавамо право да коментаре којима скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте, као и коментаре који се односе на уређивачку политику не објавимо, али такви коментари су доступни за увид администраторима и уредницима, и на њима се захваљујемо.

ЗАКОН О ЈАВНОМ ИНФОРМИСАЊУ, члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнесена у објављеним коментарима представљају приватне ставове њихових аутора и не представљају званичне ставове Филозофског факултета у Нишу ни аутора чланка.


Слањем коментара потврђујете да сте сагласни са правилима коришћења.


600/600