Интернационализација

ЈЕДАН ФАКУЛТЕТ – ДВЕ ДИПЛОМЕ!

Фото галерија Коментари
293 речи, ~2 минута читања

0%

О аутору

Јелена Симић студенткиња мастер академских студија на Департману за француски језик и књижевност
Поатје / Јелена Симић

Након одржане презентације професора Фредерикоса Валетопулоса са Универзитета у Поатјеу, била сам јако заинтересована за програм двоструке дипломе на мастерским академским студијама француског језика и књижевности. Напослетку сам одлучила да се пријавим на конкурс и после интервјуа са професором Валетопулосом, примљена сам на жељени програм.

Програм који сам изабрала обухвата методичке мастерске студије. Након одслушаних предавања и положених испита на Универзитету у Поатјеу, који је један од престижних Универзитета у Француској, од нас се очекује да креирамо уџбеник по коме ћемо држати наставу студентима нашег Универзитета, или пак ученицима у средњој или основној школи, уколико бисмо склопиле договор са одређеном школом. Осим уџбеника, наше стажирање обухвата и остале активности Факултета, било наставне или ваннаставне: исправљање тестова, припремање материјала за наставу, промоција Департмана за француски језик и књижевност... Што се тиче обавеза у Поатјеу, сам програм захтева доста рада и ко се за њега одлучи треба бити спреман на то да се систем образовања у Француској доста разликује од нашег и да треба времена да се на њега привикне. Свака од нас има два ментора (једног са Универзитета у Поатјеу и другог са Универзитета у Нишу) који су нам увек на располагању и које можемо консултовати око уџбеника или пак око решења проблема на које наиђемо у току његовог креирања. Након завршеног стажирања следи одбрана мастер рада која ће бити заказана за прву половину септембра. Уколико све буде текло по плану, добићемо двоструку диплому, што значи: диплому Универзитета у Поатјеу, као и диплому нашег Универзитета у Нишу.

Поред стеченог знања и јединствене прилике да за годину дана студирања стекнемо две дипломе, овај програм размене омогућио нам је да се развијемо као личности, да се осамосталимо, стекнемо нова пријатељства, као и да пропутујемо прелепу Француску и да у њој проведемо четири месеца препуна дивних искустава.

двоструке дипломе , мастер студије ,

Фото галерија

Коментари



Филозофски факултет у Нишу задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и било који други вид непримерених или коментара који се директно не односе на чланак који коментаришете, не објављујемо.

Задржавамо право да коментаре којима скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте, као и коментаре који се односе на уређивачку политику не објавимо, али такви коментари су доступни за увид администраторима и уредницима, и на њима се захваљујемо.

ЗАКОН О ЈАВНОМ ИНФОРМИСАЊУ, члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнесена у објављеним коментарима представљају приватне ставове њихових аутора и не представљају званичне ставове Филозофског факултета у Нишу ни аутора чланка.


Слањем коментара потврђујете да сте сагласни са правилима коришћења.


600/600