Језици и лингвистика

Мотивација за упис на студије

Коментари
260 речи, ~2 минута читања

0%

О аутору

Марина Ђукић Мирзајанц Департман за немачки језик и књижевност

Студијски програм основних академских студија Немачког језика и књижевности је најмлађи акредитовани програм Филозофског факултета у Нишу који се реализује од академске 2018/2019. године. Овај студијски програм обухвата 48 предмета, од тога су 34 обавезна (70,84%) а 14 изборна предмета (29,16%) што студенту омогућава слободу у организовању студија. Студенти кроз обавезне предмете стичу основна теоријско-методолошка, научна и стручна знања из области немачког језика, књижевности и културе, методике и дидактике, а кроз изборне предмете и друге компетенције неопходне за жељена занимања. У сваком семестру студент има по четири обавезна предмета, осим у седмом и осмом семестру, када има по пет. Изборни предмети су организовани у 14 изборних блокова. Студенти бирају најмање по један од понуђених предмета у датом изборном блоку у сваком семестру.

На Филозофском факултету у Нишу код свих анкетираних студената доминира унутрашња мотивација када је реч о избору студијског програма Немачки језик и књижевност. Највећи број студената је уписао студије јер је заинтересован за немачки језик и има жељу да га добро савлада. Половина студената уписује студије да би радило као наставник немачког језика, док остали себе виде пре свега у пословима где би се немачки језик користио за рад у некој другој области или у преводилачком позиву. Када је реч о ставовима који се односе на корисност наставних садржаја, утврђено је да су студенти у великој мери задовољни. Сугестије студената указују да је потребно увести више стручног превођења и вежбање вештине јавног наступа. Резултати такође показују да је велика већина студената задовољна избором филолошких студија и да процењују сопствену професионалну перспективу и могућности за професионални развој као добре.

германистика , немачки језик , немачка књижевност , немачка култура ,

КоментариФилозофски факултет у Нишу задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и било који други вид непримерених или коментара који се директно не односе на чланак који коментаришете, не објављујемо.

Задржавамо право да коментаре којима скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте, као и коментаре који се односе на уређивачку политику не објавимо, али такви коментари су доступни за увид администраторима и уредницима, и на њима се захваљујемо.

ЗАКОН О ЈАВНОМ ИНФОРМИСАЊУ, члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнесена у објављеним коментарима представљају приватне ставове њихових аутора и не представљају званичне ставове Филозофског факултета у Нишу ни аутора чланка.


Слањем коментара потврђујете да сте сагласни са правилима коришћења.


600/600