Интернационализација

Еразмус+ искуство

Фото галерија Коментари
145 речи, ~1 минута читања

0%

О аутору

Николија Гроздановић Студенткиња мастер академских студија
Bordeaux /

Дужи боравак у Француској је нешто што сваки студент француског језика и књижевности прижељкује, али то не морају бити само пусти снови. Много студената, међу којима сам и ја, провело је неколико месеци у француским градовима Арасу, Бордоу и Поатјеу. Такво путовање мења поглед на свет као и на нас саме, обогаћује и охрабрује, те након Еразмуса ниједна замисао није превелика нити неостварива. Оно што Еразмус пружа јесте мултикултурно искуство, које нам такође помаже да освестимо наше ставове о својој земљи и култури, и да нешто што нам је деловало посве обично постане важна прича коју би радо испричали странцима о својој земљи. Мене је Еразмус научио и да своју земљу гледам другим очима, да је боље разумем и неизмерно заволим, али и да схватим да су културне разлике тек површински слој, и да је суштина човека увек непроменљива, било где да је на свету.

путовање , интеркултуралност ,

Фото галерија

Коментари



Филозофски факултет у Нишу задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и било који други вид непримерених или коментара који се директно не односе на чланак који коментаришете, не објављујемо.

Задржавамо право да коментаре којима скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте, као и коментаре који се односе на уређивачку политику не објавимо, али такви коментари су доступни за увид администраторима и уредницима, и на њима се захваљујемо.

ЗАКОН О ЈАВНОМ ИНФОРМИСАЊУ, члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнесена у објављеним коментарима представљају приватне ставове њихових аутора и не представљају званичне ставове Филозофског факултета у Нишу ни аутора чланка.


Слањем коментара потврђујете да сте сагласни са правилима коришћења.


600/600