Интернационализација

Белгија: више од земље!

Фото галерија Коментари
262 речи, ~2 минута читања

0%

О аутору

Даница Цајић студенткиња четврте године на Департману за француски језик и књижевност Филозофског факлутета у Нишу
Еразмус / Даница Цајић

Прошлог лета сам имала прилику да проведем месец дана у Белгији, где сам похађала часове француског језика и франкофоне књижевности. Током овог боравка испуњеног разним садржајима, најпре сам се упознала са образовним системом, културом и обичајима те франкофоне земље. Часови у летњој школи били су веома занимљиви и креативно осмишљени, а и омогућили су ми усавршавање комуникације на француском језику, као и упознавање са уметношћу и студентским животом у најлепшој четврти Брисела. Најлепши задатак током часова за мене био је креативно писање, што ми је дало идеју да почнем да пишем о својим авантурама на путовањима. Поред часова на којима сам усавршавала свој француски, присуствовала сам и предавањима о белгијској музици, стрипу и уметности уопште, што ме је, с обзиром на то да се бавим музиком, посебно занимало. У слободно време успела сам да обиђем најпознатије туристичке атракције Брисела, као што су Атомијум, Манекен пис, Градска башта, Палата правде, али и да откријем неке мање познате знаменитости и улице, које су углавном карактеристичне за мештане и на тај начин осетим прави дух овог предивног града. Баш у време њиховог државног празника, ја сам била у престоници Белгије и уживала сам у разним забавним радионицама и програмима који су били организовани у најлепшим бриселским улицама. Оно што ми се можда највише допало, био је део центра града који се назива Мон Дезар (Mont des Arts), где се окупљају млади људи како би на забаван начин показали своје таленте. Без сумње, ово је било једно предивно искуство где сам стекла изванредне пријатеље са којима сам делила све те лепе тренутке на путовањима широм Белгије!

путовање , уметност , авантура ,

Фото галерија

Коментари



Филозофски факултет у Нишу задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и било који други вид непримерених или коментара који се директно не односе на чланак који коментаришете, не објављујемо.

Задржавамо право да коментаре којима скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте, као и коментаре који се односе на уређивачку политику не објавимо, али такви коментари су доступни за увид администраторима и уредницима, и на њима се захваљујемо.

ЗАКОН О ЈАВНОМ ИНФОРМИСАЊУ, члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнесена у објављеним коментарима представљају приватне ставове њихових аутора и не представљају званичне ставове Филозофског факултета у Нишу ни аутора чланка.


Слањем коментара потврђујете да сте сагласни са правилима коришћења.


600/600