Студије и студијски програми

„Студирање је брисање граница које смо себи поставилиˮ – искуство Невене Радовановић са студија Србистике

Коментари
228 речи, ~2 минута читања

0%

О аутору

Невена Радовановић Дипломирани филолог
Даница Сладојевић, Миљана Анђелковић, Невена Радовановић (генерација 2014/2015)

Одакле почети? Хајде прво од фотографије која је настала свега неколико сати након завршетка велике „радне акцијеˮ која нас је, можда, још више зближила. Како смо се упознале и здружиле, то не знамо више ни саме, јер није ни битно. Оно што знамо јесте то да нам није било ових студија и непарних бројева индекса, можда, никада не бисмо ни селе у исту клупу, не бисмо ни слушале иста предавања и размењивале како мисли, тако и књиге, скрипта, свеске. Србистика нас је спојила и њојзи хвала! Верујте, студирање и јесте најлепши период ваших живота, без обзира на стрес, полагање испита, писање семинарских радова у 5 до 12... Студирање јесте упознавање људи који су сличних размишљања као и ти, који су истих година, имају сличне хобије као и ти! Студирање јесте брисање граница које смо себи поставили, студирање јесте проналажење праве љубави – било да је са факултета или са Кеја, студирање јесте стицање нових пријатеља – било у читаоници или испред факултета. Студирање је све оно што ти треба да би у животу спознао себе, своје могућности и искусио оно чему се ниси надао. Диплома као диплома – остаће на полици, ухватиће је прашина, али сваки корак до исте доноси ти нешто за чиме нећеш жалити. Мени је донео њих две (и још многе друге) и само могу да кажем: ХВАЛА!

Пише: Невена Радовановић

србистика , искуство са студија ,

Коментари



Филозофски факултет у Нишу задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и било који други вид непримерених или коментара који се директно не односе на чланак који коментаришете, не објављујемо.

Задржавамо право да коментаре којима скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте, као и коментаре који се односе на уређивачку политику не објавимо, али такви коментари су доступни за увид администраторима и уредницима, и на њима се захваљујемо.

ЗАКОН О ЈАВНОМ ИНФОРМИСАЊУ, члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнесена у објављеним коментарима представљају приватне ставове њихових аутора и не представљају званичне ставове Филозофског факултета у Нишу ни аутора чланка.


Слањем коментара потврђујете да сте сагласни са правилима коришћења.


600/600