Књиге и литература

„ВЕСЕЛО ЦИГАНСКО ВАШАРИШТЕ СА НЕКОЛИКО СУЗА И КАПИ КИШЕˮ − 84 ГОДИНЕ ОД РОЂЕЊА МИКЕ АНТИЋА

7. октобар 2021. Књиге и литература
Фото галерија Коментари
190 речи, ~1 минута читања

0%

О аутору

Данијела Костадиновић Департман за србистику

У организацији Филозофског факултета у Нишу и Департмана за србистику, 14. марта 2016. године, уз поезију, прозу, глуму и музику, пред препуним амфитеатром, обележен је 84. рођендан Мике Антића, вечитог тршавог дечака начињеног од песме, сете и доброте! Догађај је реализовала проф. др Данијела Костадиновић, професор на Департману за србисику, а у перформансу су учествовали студенти Универзитета у Нишу, глумци и рецитатори: Валентина Бактијаревић, Божана Раденковић, Теодора Бојовић, Анђелка Оровић, Александар Стевановић и Милош Унић, уз музичку пратњу Миомира Радосављевића и Немање Савића.

ЈОЦА

 — Јеси л чуо да ће сутра падати динари с неба?

 — Нисам.

— А је л верујеш да има тица што доноси колаче?

 — Не верујем.

 — Јеси л чуо да има негде где је стално лето?

 — Нисам.

— А је л верујеш да у радију живе мали људи?

 — Не верујем.

— Марш одавде из нашег сокака, кад не умеш да сањаш.

Да те покрљам на пола — као лебац.

Ето!

(из збирке Гарави сокак)

Мика Антић , Гарави сокак , Департман за србистику ,

Фото галерија

Коментари



Филозофски факултет у Нишу задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и било који други вид непримерених или коментара који се директно не односе на чланак који коментаришете, не објављујемо.

Задржавамо право да коментаре којима скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте, као и коментаре који се односе на уређивачку политику не објавимо, али такви коментари су доступни за увид администраторима и уредницима, и на њима се захваљујемо.

ЗАКОН О ЈАВНОМ ИНФОРМИСАЊУ, члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнесена у објављеним коментарима представљају приватне ставове њихових аутора и не представљају званичне ставове Филозофског факултета у Нишу ни аутора чланка.


Слањем коментара потврђујете да сте сагласни са правилима коришћења.


600/600