Књиге и литература

„Светови Поове причеˮ (тим „Чаробницеˮ)

6. фебруар 2023. Књиге и литература
Коментари
522 речи, ~3 минута читања

0%

Целог једног суморног, мрачног и тихог јесењег дана, када су облаци тешко и ниско висили на небу, пролазио сам сам, на коњу, кроз необично пуст крај. Пролазећи поред напуштених кућа, размишљао сам како овај призор подсећа на сцену из неког хорор филма. Застрашујуће мисли које су ми наилазиле нимало нису помагале при усредсређивању на мој крајњи циљ. Како је дан одмицао био сам надомак одустајања.

Јак бљесак на небу уплашио је коња и он исхитрено појури оставивши Бобија на прашњавом тлу. Овај пад врати Бобија у сурову реалност и подсети га на тежину сиромашног живота. У тренутку потпуног посустајања, приближавала се нечија силуета. Испред Бобија створи се жена величанствене лепоте, дуге тамне косе и тајанственог погледа која му је помогла да устане. Очаран лепотом, али и збуњен, дрхтваим гласом једино изусти: „Боби.“. „Лутати овим крајем врло је храбро, али и подједнако лудо.“, рече она. „Сада када сам те срео опасност је ишчезла.“, одговори Боби. Агата се насмеја и пажљиво осмотри Бобија. После дугог разговора, занесен Агатином лепотом, он joj откри делић свога плана. „Дакле, идеш Ушеру у посету. На правом си путу.“, рече Агата и у том тренутку узнемири је маска која је вирила из Бобијевог џепа. Наслутивши Бобијеве скривене намере, она га упути на погрешну адресу.

И најзад, док су се вечерње сенке већ прикрадале, нашао сам се на догледу туробне Куће Ушера. Ужурбано сам ставио маску и схватио да повратка нема. Обијање улазних врата задало ми је потешкоће, али убрзо сам се нашао испред сефа на другом спрату куће. Отварајући сеф, пажњу ми је привукла слика жене дуге тамне косе и тајанственог погледа у венчаници. Младић у чијем загрљају је била био ми је потпуно непознат. У позадини се зачуо глас и неко упали светло.

Када се Боби окренуо угледао је младића са слике, Ушеровог брата, Џејмса. У тренутку страха и панике која му је потпуно обузимала тело у глави му је одзвањало само једно питање – зашто га је Агата послала у сопствену кућу?

Аутори: Тим ,,Чаробнице”

Биографије

Јована Ранђеловић – студент прве године Србистике на Филозофском факултету у Нишу. Глуми у Академском позоришту и новинар је портала „Хоћу у позориште”. Бави се активизмом младих и члан је невладиних организација за младе. Пише, чита, глуми, воли уметност.

Сара Стојановић – има 19 година, долази из источне Србије, из града Књажевца. Ентузијастични је студент Србистике. Слободно време испуњава гледањем филмова, серија, читањем и дружењем са пријатељима. За студирање српског језика и књижевности определила се због своје велике љубави према књижевности, уметности и језику. По природи je комуникативна и оптимистична особа.

Марија Стојановић – долази из Лесковца. Завршила је Средњу техничку школу „Раде Металац” и сада студира на Филозофском факултету у Нишу, на Департману за србистику. Воли уметност, певање и глуму, али и да учи стране језике. У слободно време бави се фолклором, чита и путује. Њена највећа жеља је да пропутује свет.

За пројекат „Фан фикција” пријавиле су се из радозналости, али и из жеље и са амбицијом да се опробају у списатељској делатности. Очекују да науче нешто ново и корисно, али и да се добро забаве остварујући при томе нова познанства.

Фан фикција , Толкин , креативно писање , србистика ,

Коментари



Филозофски факултет у Нишу задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и било који други вид непримерених или коментара који се директно не односе на чланак који коментаришете, не објављујемо.

Задржавамо право да коментаре којима скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте, као и коментаре који се односе на уређивачку политику не објавимо, али такви коментари су доступни за увид администраторима и уредницима, и на њима се захваљујемо.

ЗАКОН О ЈАВНОМ ИНФОРМИСАЊУ, члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнесена у објављеним коментарима представљају приватне ставове њихових аутора и не представљају званичне ставове Филозофског факултета у Нишу ни аутора чланка.


Слањем коментара потврђујете да сте сагласни са правилима коришћења.


600/600