Књиге и литература

ШЕСТ МЕСЕЦИ КРЕАТИВНОСТИ БЕЗ ЛИМИТА: сумирање резултата првог електронског часописа Књижевног клуба Филозофског факултета

11. септембар 2019. Књиге и литература
Коментари
289 речи, ~2 минута читања

0%

О аутору

Мирјана Бојанић Ћирковић Департман за српску и компаративну књижевност

Пре шест месеци, уједињени истом жељом за неговањем и промовисањем уметности као резултата слободне игре маште, идеје и форме, чланови Књижевног клуба Филозофског факултета осмислили су и покренули електронски блог-часопис Без лимита (http://kkfilfak.com/).

Ова мисао водиља најприроднију форму има у концепту часописа у перманентном настајању; стога су рубрике Без лимита увек тренутне и отворене за разне нове рукавце. Шест месеци након објављивања првог прилога, наш електронски часопис је нарастао до 11 рубрика у оквиру којих је објављено 74 прилога различитих жанрова. Наше тренутне рубрике су: Поезија, Проза, Интервју, Позвани смо – били смо, Препорука за читање, Есеј, Јунакиње које руше лимите, Оглед(ања), Галерија, Афоризми, Драма.

Електронски блог-часопис Без лимита уређују, рецензирају и лекторишу студенти Филозофског факултета свих нивоа студија. Главне уреднице часописа у Јелена Јоцић, докторанд на студијском програму Медији и друштво, и Христина Аксентијевић, сарадник – демонстратор на Департману за српску и компаративну књижевност. Рецензенти часописа су наведене уреднице и Душан Петровић, студент четврте године Србистике. Новинарски сектор уређује Александар Ђокић, студент Новинарства. Прилоге лекторишу студенти Србистике, Сања Стевановић и Никола Михајловић. Оперативни уредник часописа је такође из редова студената Србистике, Јована Костов.

Идеја о овако конципираном часопису могла се реализовати само захваљујући квалитетним прилозима који се читају, гледају и слушају. Наши аутори су ученици средњих школа, студенти, књижевни критичари, новинари, сликари, фотографи, иконописци...

Оно што наш часопис издваја из блогова сличних концепција јесте предан рад са ауторима који подразумева помно читање, корисне сугестије, праћење напредовања аутора, а све то резултује прилогом који свега неколико минута од објављивања броји стотине „прегледа”.

Шест месеци постојања прослављамо позивом ауторима који су без лимита креативни и поруком да се данас чита, гледа и слуша више него икада; зато нека клик буде пут до уметности!

Редакција часописа Без лимита

elektronski časopis , blog , književni klub , Srbistika , umetnost ,

Коментари



Филозофски факултет у Нишу задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и било који други вид непримерених или коментара који се директно не односе на чланак који коментаришете, не објављујемо.

Задржавамо право да коментаре којима скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте, као и коментаре који се односе на уређивачку политику не објавимо, али такви коментари су доступни за увид администраторима и уредницима, и на њима се захваљујемо.

ЗАКОН О ЈАВНОМ ИНФОРМИСАЊУ, члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнесена у објављеним коментарима представљају приватне ставове њихових аутора и не представљају званичне ставове Филозофског факултета у Нишу ни аутора чланка.


Слањем коментара потврђујете да сте сагласни са правилима коришћења.


600/600