Интернационализација

Наша студенткиња освојила прву награду на Фестивалу франкофоних студената централне и источне Европе

Фото галерија Коментари
227 речи, ~2 минута читања

0%

О аутору

Владимир Ђурић департман за француски језик и књижевност
Фестивал /

Јована Трандафиловић, студенткиња мастер студија на студијском програму за француски језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу, учествовала је на осмом по реду Фестивалу франкофоних студената централне и источне Европе, који организује Франкофонска универзитетска агенција (Agence universitaire francophone – AUF), а који је трајао од 1. до 5. јула. Овај фестивал сваке године путује по Европи, те се прошле године одржавао у Јерменији, а ове године у суседној Бугарској, у граду Пловдиву који је престоница културе за 2019. годину.

Овогодишњи фестивал је окупио учеснике из 16 земаља као што су Србија, Босна и Херцеговина, Мађарска, Украјина, Русија, Азербејџан, Јерменија, Грузија и друге. Учесници су по свом избору учествовали у некој од 5 радионица: франкофона песма, плес, позориште, улична уметност и креирање видео игара. Наша студенткиња је према својим афинитетима одабрала радионицу посвећену позоришној уметности. Крај фестивала обележен је великом приредбом на којој су учесници сваке радионице представили резултате свог рада. Најбољи учесници освојили су вредне награде, па је тако Јована Трандафиловић освојила прво место и прву награду за своју убедљиву глуму у кратком комаду који је припремила глумачка радионица. Награда је повратна авионска карта за пут у једну франкофону земљу у Европи по сопственом избору.

За крај треба нагласити да не морате бити студент француског језика и књижевности како бисте учествовали на овом фестивалу, већ је довољно да говорите овај језик који спаја људе из разних земаља.

француски језик , позориште , интеркултуралност ,

Фото галерија

Коментари



Филозофски факултет у Нишу задржава право избора коментара који ће бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и било који други вид непримерених или коментара који се директно не односе на чланак који коментаришете, не објављујемо.

Задржавамо право да коментаре којима скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте, као и коментаре који се односе на уређивачку политику не објавимо, али такви коментари су доступни за увид администраторима и уредницима, и на њима се захваљујемо.

ЗАКОН О ЈАВНОМ ИНФОРМИСАЊУ, члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнесена у објављеним коментарима представљају приватне ставове њихових аутора и не представљају званичне ставове Филозофског факултета у Нишу ни аутора чланка.


Слањем коментара потврђујете да сте сагласни са правилима коришћења.


600/600